Andere informatie en diensten van de overheid:

www.belgium.be
Belgium.be
EnergyWatchers logo

De Belgische federale website rond bewust energieverbruik. Goed voor je portemonnee en de planeet.

Een programmeerbare kamerthermostaat voor een optimale warmtevraag

heat-img-programmable-thermostat.jpg

Het correct regelen van de warmtevraag is een belangrijke stap om uw energiefactuur onder controle te houden. Een kamerthermostaat kan je daarbij helpen. Hij zorgt er immers voor dat het verwarmingssysteem stopt met verwarmen wanneer de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt.

De moderne programmeerbare thermostaten bieden bovendien de mogelijkheid om de warmtevraag zeer zorgvuldig te doseren in functie van het uur en de aanwezigheid of afwezigheid van de bewoners.

De kamerthermostaat dient geplaatst in één van de meest gebruikte ruimtes (meestal de woonkamer of het salon), maar best niet naast een deur of op een plek waarop de zon schijnt. 

Die plaatsing is tegenwoordig erg eenvoudig omdat er veel draadloze modellen op de markt gekomen zijn, die je eender waar kan zetten of hangen. Een ontvangertje zal dan aan je ketel geplaatst worden en deze aansturen. 

Logo

De Belgische Federale Site
om je CO2-uitstoot te verlagen

EnergyWatchers biedt via een ruim aanbod aan praktische tips en rekenmodules een massa informatie om je energieverbruik en CO₂-uitstoot te verminderen. Wie de uitdaging wil aangaan, kan badges winnen en ze delen met vrienden en familie.