Andere informatie en diensten van de overheid:

www.belgium.be
Belgium.be
wind-img-hero.jpg

Vensters

Enkel glas en gewoon dubbel glas horen niet langer thuis in een woning. Hun vervanging door vensters met hoogrendementsglas of zelfs met driedubbele beglazing heeft een grote impact op het energieverbruik en op de CO₂-uitstoot, ook al kan deze ingreep initieel wel kostelijk zijn. 

Er bestaan niet zo gigantisch veel tips om de warmteverliezen door je vensters te verlagen:

  • vervang je oude vensters: zo kan bijvoorbeeld de vervanging van enkel glas door hoogrendementsglas de warmteverliezen doorheen dit raam met 80% doen dalen! Ook de keuze van het juiste kader is van belang.
  • neem enkele eenvoudige gewoonten aan: je kan de gordijnen, luiken of rolluiken sluiten als het donker wordt, en tochtstrips aanbrengen waar er kieren zijn.

Met kennis van zaken: hier vind je alle nodige info voor het kiezen van glas en kader, en uitleg over de U-waarde van een raam. 

Logo

De Belgische Federale Site
om je CO2-uitstoot te verlagen

EnergyWatchers biedt via een ruim aanbod aan praktische tips en rekenmodules een massa informatie om je energieverbruik en CO₂-uitstoot te verminderen. Wie de uitdaging wil aangaan, kan badges winnen en ze delen met vrienden en familie.