Andere informatie en diensten van de overheid:

www.belgium.be
Belgium.be
EnergyWatchers logo

De Belgische federale website rond bewust energieverbruik. Goed voor je portemonnee en de planeet.

Premies voor elektrische wagens en laadstations

subs-img-couple.jpg

De volgende federale en gewestelijke initiatieven kunnen je financieel helpen bij je investeringen in 100% elektrische wagens:

  • Als je thuis een laadstation voor elektrische wagens installeert, kan je genieten van een belastingvermindering die daalt van 45 % naar 15 % van de uitgaven (tot een maximum van 1.500 euro), afhankelijk van het jaar van betaling van de uitgaven. De betaling van de factuur dient ten laatste op 31 augustus 2024 te gebeuren. Het laadstation moet intelligent zijn (het laadvermogen moet door een energiebeheerssysteem gestuurd kunnen worden), moet gekeurd worden en mag enkel groene stroom gebruiken. 
  • In Vlaanderen betalen de eigenaars van 100% elektrische wagens (met een batterij of een brandstofcel op waterstof) geen belasting op inverkeerstelling (BIV) en geen jaarlijkse verkeersbelasting. 
  • In Wallonië betalen de eigenaars van 100% elektrische wagens (met een batterij of een brandstofcel op waterstof) een lagere belasting op inverkeerstelling en een lagere jaarlijkse verkeersbelasting.