Andere informatie en diensten van de overheid:

www.belgium.be
Belgium.be

Schakel over op groene stroom

enrg-img-switch-hero.jpg

Door bewust te kiezen voor groene stroom heb je een enorme impact op het klimaat: het elektriciteitsverbruik in je woning zal immers niet langer verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van CO₂ en andere luchtvervuilende stoffen of de productie van kernafval.

Belangrijk om weten: voor elke in huis verbruikte kilowattuur moet er ongeveer 3 kWh in een centrale geproduceerd  worden, omdat er twee verloren gaan tijdens de productie en het transport!

Bovendien is de overstap super eenvoudig, en is de prijs van groene stroom  meestal identiek! 

Voor een “gemiddeld” gezin betekent deze eenvoudige overstap op groene stroom op jaarbasis een daling van de CO₂-uitstoot met: 

Schakel over op groene stroom

Je besparing

Je bespaart hiermee jaarlijks:

kg CO₂

=

tankwagens

Deze besparing is berekend op basis van het profiel van een gemiddeld Belgisch gezin, met een gemiddeld jaarverbruik (in functie van het aantal gezinsleden), met grijze stroom en een gemiddelde elektriciteitsprijs. Je kan deze berekening personaliseren aan de hand van je persoonlijk profiel.

Logo

De Belgische Federale Site
om je CO2-uitstoot te verlagen

EnergyWatchers biedt via een ruim aanbod aan praktische tips en rekenmodules een massa informatie om je energieverbruik en CO₂-uitstoot te verminderen. Wie de uitdaging wil aangaan, kan badges winnen en ze delen met vrienden en familie.